Grant Writing Workshop with Dr. Betty Lai

Thursday, May 9, 10:00 am – 4:30 pm

Learn how to use grants to gain control over your scholarly career! This workshop covers how to find funding targets, how to develop grant ideas, and the mechanics of fundable grants. All attendees receive access to funded samples and electronic resources. The workshop is geared towards scholars who are new to grant writing—this includes scholars at multiple career stages (e.g., graduate students, postdoctoral scholars). It will focus on universal grant writing skills, and the goal is to help scholars of all disciplines learn to write compelling grants for funders they choose.

This will be the schedule of events for Dr. Lai’s workshop:

TIME BLOCK TOPIC
10:00 am – 11:30 am 90 min. The Grants Landscape
11:30 am – 12:00 pm 20 min. Q&A / Networking
12:00 pm – 12:30 pm 30 min. Lunch
12:30 pm – 1:30 pm 60 min. One-Pager
1:30 pm – 2:00 pm 30 min. Brainstorm / Workshop
2:00 pm – 3:00 pm 60 min. Literature review & project plans
3:00 pm – 3:30 pm 30 min. Expertise Exercise / Break
3:30 pm – 4:15 pm 45 min. Writing for Funders & Reviewers
4:15 pm – 4:30 pm 15 min. Closing

In-person space for this event is now full, but there will still be a Zoom option for those who would like to attend remotely.

Register for the event here.


You can earn a PhD Progression badge for attending this workshop and completing the criteria to obtain the Basics of Grant Applications badge.

If you would like to subscribe to PhD Progression, use this form to enroll in the Level 2 Research Skills pathway if you have not already done so. However, you are not required to register for PhD Progression in order to attend the event.