Marsh Plaza Renovation Project
spacer
Marsh PlazaYesterdayTodayLive Plaza CamRestorationTimelineSpecificationsCommitteeruleCampaign ResultsDonorsRe-dedication Photo AlbumruleHome Page
 
The Physical and Spiritual Center of Boston University


Marsh Plaza today

The Marsh Plaza renovation project involved the removal of Marsh Plaza's blue stone and concrete base, after which a new reinforced concrete base was installed. On top of the new base, 24" x 24" granite pavers were set in a latex mortar bed.

Lighted granite bollards were installed between the sidewalk and the plaza, preventing vehicles from driving up onto the plaza.

The existing sidewalk was replaced by a new brick sidewalk, along with landscaping improvements. The covered arcades at the east and west wings of Marsh Chapel received new granite pavers.

The University Coat of Arms was reset and the sculpture "Free at Last" was sealed to stop rust-producing oxidation.

 
rule

 
Alumni Relations   |   Boston University   |   marshplaza@bu.edu
27 July 2000