Physics Studio Classroom

Phase one of this exciting project to create a new studio classroom for the Physics Department took place over the 2012 Intersession. Two existing lab spaces on the first floor the Metcalf Science Center (SCI) were renovated to house teaching labs, paving the way for the construction of a new studio classroom that took place during the spring of 2013. The studio classroom accommodates 81 students and provides extensive AV/IT infrastructure to support an active learning environment. Additional renovations to the basement atrium created collaborative study support spaces.
Project Address: 590 Commonwealth Ave
Project Management: Colleen McGinty (Boston University)
Architects: Icon Architecture, Inc. – Matt Zyrowski
Planner: Tarah Hyatt (Boston University)
General Contractor: Chapman Construction/Design
Scope: 5,620 sq ft